Dwarslaesiepatiënten weer laten lopen

Het teruggeven van de mobiliteit aan mensen met een dwarslaesie en er voor zorgen dat zij weer kunnen lopen en meedoen in alledaagse (sociale) situaties. Dat is het doel van een studententeam van de TU Delft met hun Project MARCH. Bij het ontwikkelen van hun exoskelet krijgen zij hulp van een dwarslaesiepatiënte, die het team met haar ervaring helpt…

Details

Boekje ‘Middachten in vogelvlucht, een canon’

In november 2015 is het handzame boekje ‘Middachten in vogelvlucht, een canon’ verschenen waarin in veertig onderwerpen de geschiedenis van met name het kasteel, de tuin en zijn bewoners wordt behandeld. Interessant om te lezen voor iedereen die op welke wijze dan ook zich betrokken voelt bij Landgoed Middachten. Als ontwikkelaar van het project ‘Wonen…

Details

CON-C op de kop af 8 jaar, 4 maanden en 29 dagen

De laatste jaren zijn we steeds beter geworden in iedere dag het leven vieren. Vol overgave werken we aan uiteenlopende projecten. Af en toe vinden we ook momenten voor een borrel of lunch na een bespreking. Afgelopen zomer hebben we een mooie gelegenheid gevonden om eens met een grotere groep goede relaties ’na te zomeren’ in een…

Details

Excursie Zelfbouw en Klushuizen in Amsterdam

Betaalbare woningen in bestaand afgedankt vastgoed, geheel op maat, met unieke ruimtelijke mogelijkheden voor een divers publiek! Te mooi om waar te zijn? Op 30 oktober 2015 zijn wij met architectuurcentrum FASade op excursie geweest naar de klushuizenprojecten Klarenstraat in Amsterdam Nieuw-West en de Kleiburgflat in de Bijlmer om zelf te ervaren wat het ‘kluswoonconcept’ nu precies inhoudt en om de ervaringen van bewoners te horen.

Details

Archeologisch onderzoek Middachten

Op landgoed Middachten is ons plan ‘Wonen op Middachten’ in volle voorbereiding. Hiervoor is op de locatie op 3 juni 2015 archeologisch onderzoek verricht waarvoor drie proefsleuven zijn gegraven.

Kijkdagen Militair Hospitaal Amersfoort

Op 16, 19 en 25 juni en 10 september 2015 zijn de kijkdagen geweest voor potentiële kopers en/of gebruikers van het Militair Hospitaal aan de Hogeweg in Amersfoort. Ruim 120 bezoekers hebben het complex bekeken. Op het moment dat de officiële verkoop van start gaat is opnieuw de mogelijkheid het complex te bezoeken.

Details

Kennis delen, vergaren en toepassen ….

CON-C is sinds 2014 betrokken bij Gebiedseconomie.nl, een pragmatisch kennisplatform voor professionals en geïnteresseerden die dagelijks bezig zijn met de financiële kant van ruimtelijke projecten. Naast definities en publicaties treft u hier praktische modellen, praktijkvoorbeelden en -ervaringen.

Details

Amvest ontwikkelt 200 woningen in Leiden

‘Amvest is in het tweede kwartaal van 2015 begonnen met de bouw van 200 woningen op de noordelijke sportvelden in het Haagwegkwartier in Leiden. De ontwikkelende belegger kocht hiervoor onlangs 1,4 hectare grond van de gemeente.

Details